מחלבת תל יוסף
הגבינות הקשות בכל הארץ.
במחצית הראשונה של שנות ה-60 השקיעה תנובה מאמצים ואמצעים גדולים בפיתוח תעשיית עיבוד החלב למוצרים.
סמוך למחלבה הוקם מפעל חדש היחיד מסוגו בארץ - בית חרושת לייבוש מי גבינה. יבוש מי גבינה, תוצר לוואי של תעשיית הגבינה, איפשר שימוש חוזר בנוזל כחומר למספוא ולהזנת בע"ח, ובמקביל מנע זיהום סביבתי.
בהמשך החל המפעל לייצר גם אבקה מחלב כחוש, שנותרה בכמויות גדולות מתעשיית החמאה בבית החרושת.
המפעל נועד לווסת קליטת עודפי חלב בעונות השפע - אבקת החלב מיוצרת בחודשי השיא של קבלת החלב, ומחליפה את החלב הטרי בתעשיית הגבינות הקשות בחודשי השפל.
בשנות ה-90 קיבלה המחלבה, כמו שאר מחלבות תנובה, את תו התקן הבינלאומי 9002 ISO. עם וותק וניסיון של יותר מ- 70 שנות פעילות,
מחלבת תל יוסף ממשיכה לעמוד בחוד החנית של פיתוח וייצור גבינות קשות ומיוחדות עד עצם היום הזה